RUSLAND VIL STARTE GASEKSPORT TIL KINA FRA FLERE ØST I 2027

MOSKVA, 28. juni (Reuters) - Ruslands Gazprom vil starte en årlig gaseksport til Kina på 10 milliarder kubikmeter (bcm) i 2027, fortalte dets chef Alexei Miller på et årligt aktionærmøde fredag.
Han sagde også, at Power of Siberia-rørledningen til Kina, som startede i drift i slutningen af ​​2019, vil nå sin planlagte kapacitet på 38 bcm om året i 2025.

-en
b

Gazprom har forsøgt at sætte skub i gaseksporten til Kina, hvor indsatsen er blevet hastende, efter at dens gaseksport til Europa, hvor det plejede at generere omkring to tredjedele af sine gassalgsindtægter, kollapsede i kølvandet på Ruslands konflikt i Ukraine.
I februar 2022, få dage før Rusland sendte sine tropper til Ukraine, indvilligede Beijing i at købe gas fra Ruslands fjerne østlige ø Sakhalin, som vil blive transporteret via en ny rørledning over Japanhavet til Kinas Heilongjiang-provins.
Rusland har også i årevis været i forhandlinger om at bygge Power of Siberia-2-rørledningen til at transportere 50 milliarder kubikmeter naturgas om året fra Yamal-regionen i det nordlige Rusland til Kina via Mongoliet.Dette ville næsten svare til de mængder, som den nu ledige Nord Stream 1-rørledning, der blev beskadiget af eksplosioner i 2022, plejede at transportere under Østersøen.
Forhandlingerne er ikke afsluttet på grund af forskelle i en lang række spørgsmål, primært om prisen på gas.

(Rapportering af Vladimir Soldatkin; redigering af Jason Neely og Emelia Sithole-Matarise)
Dette er nyhederne fra originale artikler: NATURAL GAS WORLD


Indlægstid: Jul-09-2024